NederlandsUnited-KingdomGermanyFranceItaly
Camping Amsterdam Gaasper
 

Amsterdam

In welk jaargetijde u Amsterdam ook bezoekt, of het nu in de lente, zomer, herfst of winter is, er is altijd van alles te doen!
Wereldwijd wordt Amsterdam geroemd vanwege haar historische centrum met bijzondere grachtengordel en kanalen: een rondvaart door deze grachten -voor de sportievelingen per waterfiets (canalbike)- is dan ook een absolute must!

Maar, Amsterdam heeft veel meer te bieden! Niet alleen cultuur (de stad herbergt meer dan 50 uiteenlopende musea en het Amsterdamse Concertgebouw is het belangrijkste podium voor klassieke muziek in Europa) maar ook een swingend nachtleven. Er zijn honderden cafes, hippe clubs, dancings en restaurants -bijna elke internationale keuken is vertegenwoordigd- alsook vele theaters, bioscopen en shows. Daarnaast is Amsterdam een winkelstad bij uitstek! Er zijn verschillende winkelpromenades door de gehele stad waar ook vele bekende modehuizen zijn vertegenwoordigd. En, zoals een wereldstad betaamt, zijn de winkels zeven dagen per week geopend (op zon- en maandagen echter alleen in de middaguren).

Kortom, een ieder zal zich thuis voelen in deze kosmopolitische en bruisende stad! Levert u zich rustig over aan het ritme van deze metropool, doch geniet ook eens van de rust in een van de fraaie Amsterdamse parken. Het Vondelpark is natuurlijk veruit het bekendste park, echter het Gaasperpark wordt genoemd als het mooiste park van Amsterdam.

Toeristische informatie
In de stad vindt u op meerdere plaatsen kantoren van het Amsterdam Tourist Board waar u terecht kunt voor informatie over musea, theater, evenementen, plattegronden, wandel/fietsroutes etc. Bijvoorbeeld tegenover, maar ook op het Centraal Station (spoor twee) zijn twee ATB-kantoren gevestigd.

Amsterdam Zuidoost

In Amsterdam Zuidoost, waar de Gaasper Camping Amsterdam is gesitueerd, bevindt zich het grootste en nieuwste uitgaans- & entertainmentgebied van Nederland. De voetbaltempel van Ajax, de Amsterdam Arena, is het centrale punt. In de Amsterdam Arena worden ook vele muziekevenementen georganiseerd. Voor de echte voetbal liefhebbers is er het Ajax museum, de mogelijkheid van een rondleiding door het stadion en zelfs de mogelijkheid tot het bijwonen van een training van Ajax!

Rondom de Amsterdam Arena bevinden zich vele restaurants, theaters en thema cafes, waaronder de Pathe Arena met 14 bioscoopzalen, de Heineken Music Hall en de Pepsi Stage voor popconcerten. Aan de Arena Boulevard vindt u verschillende megastores alsook de Villa Arena. De Villa Arena heeft alles op het gebied van woninginrichting en is met ruim 80 interieurwinkels de grootste woonboulevard van Nederland. Eind 2003 heeft Amsterdam (Zuidoost) er weer een topattractie bij: het Huis van de Toekomst, gebouwd als menselijk lichaam, waar de bezoeker al wandelend alles over het menselijk lichaam leert.

Al deze attracties bevinden zich op nog geen 10 minuten afstand (openbaar vervoer) van de Gaasper Camping Amsterdam!

Met de auto naar Amsterdam?

Wij raden u af met de auto Amsterdam te bezoeken. In Amsterdam is het praktisch overal betaald parkeren (in het centrum € 3,00 per uur, van 09.00-24.00 uur) en vaak buitengewoon moeilijk een plekje voor de auto te vinden. Het Openbaar Vervoer in Amsterdam is daarentegen uitstekend: zowel overdag als 's nachts kunt u van een uitgebreid openbaar vervoernet gebruik maken. U zult dan in ieder geval een stuk ontspannender beginnen aan uw Amsterdam bezoek! Op de receptie van de Gaasper Camping Amsterdam kunt u een informatiefolder (in zes talen) alsook kaarten voor het Openbaar Vervoer verkrijgen.

Dagtochten

Tenslotte leent Amsterdam zich ook heel goed als uitvalsbasis voor dagbezoekjes aan andere steden en bezienswaardigheden! Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de Zaanse Schans (30 km), een uniek stukje Nederland in oorspronkelijke 17e eeuwse staat. Met karakteristieke houten huizen en een grote verscheidenheid aan molens. In de Zaanse Schans, een van oudsher welvarende streek, worden nog tal van oude ambachten op oorspronkelijke wijze beoefend. Dwaal eens door de eeuwenoude straatjes, bezoek de nog in werking zijnde molens, zie hoe de kaasboerderij uit melk kaas, en hoe in de klompenmakerij uit een stuk populierenhout klompen worden gemaakt.

De Keukenhof in Lisse (25 km) is een van de bekendste plekken van ons land alsook een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden ter wereld! Elk jaar, tussen maart en mei aanschouwen bijna een miljoen mensen de ruim 7 miljoen bloembollen op het 32 ha. grote en prachtige historische landgoed. Keukenhof ligt midden in de bollenvelden van Nederland: in voornoemde periode ziet u in de omgeving dan ook kleurige velden, tot zover het oog reikt!

Natuurlijk mogen de historische (vissers-)dorpjen Edam, Volendam & Marken (30 km), beroemd door klederdracht, karakteristieke woningbouw en havens niet overgeslagen worden. In de zomermaanden vindt in Edam elke woensdag een historische kaasmarkt plaats waar u de wereldberoemde Edammerkaas kunt proeven en kopen.

In Alkmaar (40 km) vindt elke vrijdag de traditionele kaasmarkt plaats. Om 10.00 uur begint de wervelende show van kaasdragers die op traditionele wijze hun kazen op speciale kaasbaren vervoeren. Het historische hart van Alkmaar is ook beslist een bezoek waard.

Op warme zomerdagen is het voor de zonliefhebbers goed toeven op het beroemde Zandvoortse strand. Zandvoort (30 km) heeft een prachtig breed zandstrand met vele (trendy) strandtenten waar men zich tot in de kleine uurtjes kan vermaken. Men kan vanuit Zandvoort ook mooie strandwandelingen maken, bijv. richting Bloemendaal. Op zomerse dagen raden wij de mensen te allen tijde aan met de trein naar Zandvoort te reizen: de treinreis is slechts een half uur vanaf het CS Amsterdam. Met de auto naar het strand is minder praktisch vanwege de vaak lange files (van zonaanbidders), de beperkte parkeergelegenheid alsook de hoge parkeertarieven.

Meer informatie over Amsterdam en omgeving?

Natuurlijk valt er veel meer te vertellen over Amsterdam! Voor meer informatie:

dammonument rondvaartboot canalbike westerkerk arena windmolen