Er op uit!

Gaasper Camping Amsterdam is door zijn handige, centrale ligging een ideale uitvalsbasis om tijdens je vakantie Amsterdam en omstreken te bezoeken en te ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Verken het centrum van Amsterdam, fiets over de grachten, bezoek de musea, maar kom aan het einde van de dag helemaal tot rust op onze camping.

De mooiste plekjes op nog geen 30 minuten rijden!

 

Binnen een half uur kun je vanaf de camping de mooiste plekjes ontdekken.
Een kleine greep zie je hieronder:

Wil je je tickets nu kopen? Je kunt ze hier online bestellen!

Ontdek de leukste stadstrandjes van Amsterdam

Vlakbij de camping vind je één van de populairste stadsstranden van Amsterdam. Hier kun je heerlijk bijkomen in de zon. Je kunt heerlijk een verfrissende duik nemen in de Gaasperplas. Maar ook op andere plekken in de stad kun je bijkomen met je voeten in het zand. Op het dak van het museum Nemo vind je bijvoorbeeld een mooi strandje. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van Amsterdam. Of ga met de metro naar Strand Zuid, een stadsstrand met hangmatten, loungebanken en een plek waar dj’s geregeld optreden.

Openluchttheater in het Amsterdamse Bos

Op een zwoele zomeravond vind je geen mooier theater dan het openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Ruisende bossen, invallende duisternis en ploppende kurken (tijdens de voorstelling mag je je eigen drankjes meenemen) zorgen voor een onvervalste midsummer night sfeer.

Bezoek de traditionele Hollandse molens

Vroeger voorzagen de molens van de Zaanstreek een groot deel van ‘Europa’ van mosterd, rijst en snuiftabak. De eindeloze rijen molens trokken – toen al – veel nieuwsgierige bezoekers, onder wie de beroemde schilder Monet, die de Zaanse skyline op verschillende doeken vereeuwigde. Nog altijd is de Zaanse Schans een ‘must see’. Op de Zaanse Schans ga je even terug in de tijd. De tijd van molens, traditionele houten huisjes, kaas- en klompenmakerijen. Een bijzonder stukje Nederland, vlakbij onze camping.

Tip: scootertocht langs de molens van de Zaanse Schans: Scooter experience voert je over slingerende landweggetjes door ongerepte natuur en door oude dorpjes waarbij je het gevoel krijgt 100 jaar terug te gaan in de tijd. Natuurlijk kom je ook langs diverse Hollandse molens bij de Zaanse Schans. Met de wind in je haren en 50 pk onder je zitvlak scheur je langs de Hollandse molens. Let’s ride!

Kanotocht langs Oud-Hollandse dorpjes

Met een gids stap je in een Canadese kano en vaar je door een netwerk van slootjes, ondiepe meertjes en vennetjes. Je passeert ook schilderachtige oud-hollandse dorpjes die bijna een vooroorlogs beeld oproepen. Een gids vertelt je uitgebreid over de geschiedenis van het 17e eeuwse gebied. En na een picknick met streekeigen producten op het trilveen lijkt de stad verder weg dan ooit.

Geniet van het Gaasperpark, ons eigen stukje natuur

Pal naast de ingang van de camping vind je het prachtige Gaasperpark. Het park rondom de camping is ooit aangelegd voor de Amsterdamse Floriade, een tijdelijke bloemententoonstelling. Het park is een prachtig stalenkaart van Hollandse landschapstypen: grasvelden met een Friese molen, duinen, lanen met knotwilgen, slootjes, hei. Je kunt hier heerlijk wandelen, paardrijden, windsurfen, zeilen, kanoën picknicken én relaxen.

Heerlijk spetteren met de kinderen
Voor de kleintjes is er in het Gaasperpark een waterspeelplaats. Zoef met een kabelbaan over het water, bouw je eigen sluisjescomplex, spetter in de modder of trotseer de waterval!

Pampus, forteiland met historie

Het mooie forteiland Pampus heeft een rijke historie. Het werd in de negentiende eeuw aangelegd om de stad Amsterdam te beschermen tegen eventuele aanvallen vanaf de Zuiderzee. Je kunt er dwalen, wandelen door de gangen van het fort en genieten van het uitzicht. De opstapplaats voor de boot is bij het Muiderslot, een eeuwenoud kasteel dat een belangrijke plek inneemt in de vaderlandse geschiedenis. In de zomer vinden hier toernooien plaats, met jonkvrouwen en ridders. Pampus is vanaf  Gaasper Camping Amsterdam goed te bereiken per (huur)fiets, het openbaar vervoer of met de auto.

Bezoek de forten van de Hollandse Waterlinie

Vlakbij Gaasper Camping Amsterdam begint de historische Hollandse Waterlinie. De Hollandse Waterlinie beschermde eeuwenlang de rijkdommen van de stad Amsterdam tegen vijanden, plunderaars en ander gespuis. De Waterlinie bestaat uit meer dan 50 grotere en kleinere forten, kastelen (en kasteeltjes) en vestingstadjes. Je kunt de Waterlinie bekijken per auto, fiets, of misschien het leukst, per kano.

Tip: geen eigen fiets mee? Op Gaasper Camping Amsterdam kun je goedkoop fietsen huren, per uur, per dag of per week.

De Hollandse bloemen van de Keukenhof

Van over de hele wereld komen toeristen naar de Keukenhof om de prachtig bloeiende krokussen, narcissen, en lelies te zien. Natuurlijk is ook onze nationale trots, de tulp, te bewonderen. De Keukenhof is echter veel meer dan een bonte verzameling bloemen. Je kunt hier varen met een fluisterbootje door de bollenvelden of de vele klederdracht-festivals meemaken met live muziek. Voor de kinderen zijn spannende speurtochten uitgezet.

Contact
De omgeving ontdekken? Wij helpen je op weg!

 

Bij de receptie vind je veel folders met informatie over uitjes en attracties.
Kom gerust langs! Wij geven je graag advies over alle mogelijke uitstapjes in de buurt!

Wil je je tickets nu kopen? Je kunt ze hier online bestellen!