Evenementen

Amsterdam kent talloze feesten en festivals. Vooral in de zomer is er bijna ieder weekend iets te doen in Amsterdam. Hieronder hebben we een aantal evenementen voor je uitgelicht. Er zijn er uiteraard meer. Vraag bij de receptie om een overzicht van wat er speelt tijdens jouw bezoek aan Amsterdam.

Koningsdag

Datum: 27 april
Op deze dag wordt de verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd. De hele stad staat dan op zijn kop! Kinderen verkopen spullen op de vrijmarkt en volwassenen feesten op verschillende locaties met een biertje in de hand. Van over het hele land komen Nederlanders naar de hoofdstad om deze dag te beleven.

Gaypride

Periode: eerste weekend augustus
De Gay Pride is een belangrijk evenement voor de homogemeenschap in binnen- en buitenland. Het is een feest van tolerantie ten opzichte van homoseksuelen. De canal parade, een parade met boten vol enthousiast uitgedoste mannen en vrouwen, is het hoogtepunt van het festival.

Amsterdam Open Air Festival

Periode: eerste weekend juni
Amsterdam Open Air Festival is voor Gaasper Camping Amsterdam altijd een hoogtepunt. Onze camping wordt gedurende drie dagen omgebouwd tot festivalcamping in samenwerking met Amsterdam OpenAir. Je kunt dansen in de silent disco, feesten tot in de late uurtjes of loungen in een prachtig houten piratenschip. Het festivalterrein ligt op een steenworp afstand van de camping.

De Parade

Periode: augustus
De Parade is een gezellig festival in Amsterdam Zuid. In verschillende tenten worden theatervoorstellingen opgevoerd en kun je heerlijk eten en drinken. De sfeer is erg gezellig, met een grote waterfontein en zweefmolen is er voor iedereen genoeg te doen. Dit drukbezochte festival is geschikt voor alle leeftijden.

HET GRACHTENFESTIVAL

Periode: 9 t/m 18 augustus
Ben je muziekliefhebber? Bezoek dan het Grachtenfestival. Jonge musici komen van over de hele wereld om je te verrassen met hun muzikale verhaal. Dit evenement speelt zich zowel binnen als buiten af, op podia in de grachten, op boten, in prachtige 17e-eeuwse grachtenpanden en op tal van andere voor Amsterdam zo typische locaties.

Taste of Amsterdam

Periode: eerste weekend juni
Culinaire fijnproevers kunnen hun hart ophalen tijdens de Taste of Amsterdam. De beste chefs van Nederland komen langs en je kunt het eten proeven van de beste restaurants van de hoofdstad. Ook kun je zelf aan de slag tijdens diverse kookworkshops.

SAIL Amsterdam

Periode: augustus, eens in de 5 jaar
Sail Amsterdam is een 5-jaarlijks, meerdaags maritiem evenement in Amsterdam. Het is opgetuigd rondom een armada van monumentale zeilschepen, die na een parade door het Noordzeekanaal voor enkele dagen afmeert langs de kade van het IJ en in de grote IJhavens. Ben je toevallig in Amsterdam? Dan is dit evenement zeker een bezoekje waard!

Contact
Wat er te doen is in Amsterdam? Wij weten het!

 

Bij de receptie vind je veel folders met informatie over uitjes en attracties. Kom gerust langs! Wij geven je graag advies over evenementen die je tijdens je verblijf kunt bezoeken.